Mit kínálunk? Kutyás oktatásokat személyre szabottan!

1. Csoportos órák

Figyelem!

Helyeket foglalni csak írásban lehetséges!

A csoportos órák lényege, hogy ingerdús/ érdekes környezetben - a városi tanfolyam kivételével : más elengedett kutyák között - , póráz nélkül tanulják meg a gazdik, hogyan is kell kezelni, irányítani a kutyájukat. A tanulás mindig kis csoportokban történik, ezzel elősegítve, hogy mindenkire elegendő és minőségi idő jusson, és az érzékenyebb kutyák is be tudjanak illeszkedni. 

Az órák körülkerített pályán zajlanak -kivétel a behívó & a városi tréning - ahol 2 feladat között az ebek szabadon, póráz nélkül bandázhatnak oktatói felügyelet mellett. A gyakori elengedések teret adnak a nagy játékoknak, így a kutyánk kellően elfárad, és szociális életet is él. Ezekből a nagy játékokból hívjuk be őket egy kis közös tanulásra, feladatozásra, majd újra mehetnek vissza haverkodni. Egy kis kergetőzés után ismét behívjuk őket és tanulunk tovább. Ezek ismétlődnek minden órán újra és újra.1. Kölyök tanfolyam

Feltétele: 2 kombinált oltással, 6 hónapos kor alatt lehet rá jelentkezni.
Indul: 2021.02.07. 09:00


A tanfolyam fő célja a közös kutya-gazdi kapcsolat és élet megalapozása, valamint a helyes játék, szabályok kialakítása. Ha ebben az érzékeny, "szivacskorszakban" tudatosan kutyázunk, akkor sok későbbi kellemetlenségtől megóvjuk magunkat. A tanfolyam további célja a korai szocializáció, ezzel elősegítve, hogy később is megfelelően tudjon kommunikálni az ebünk más kutyákkal. A kölyökkori kontrollált csoportos képzés lehetőséget ad annak az elsajátítására, hogy más kutyák, zavaró dolgok mellett is képes legyen figyelni, együttműködni velünk a kis eb.


Képzés időtartama: 6+1 alkalom. (1 alkalom elméleti felkészítés, kutya nélküli foglalkozás2. Alapozó tanfolyam

Feltétele: Kutyákkal/emberekkel megfelelően szocializált - nem agresszív- az eb , 6 hónapos kor betöltése
Indul: 2021.02.07. 10:00

Ez nem a megszokott kezdő csoport, ahol csak ülni, feküdni tanítjuk a kutyákat. (Persze, azt is megtanulják itt.) A tanfolyam célja, hogy a gazdik valóban értsék meg a kutyájukat, tudják lefordítani testbeszédüket, és tanuljanak meg kicsit négylábúként gondolkodni. A képzés középpontjában megértés áll: mit-miért csinál a kutyám, hogyan tudok jó gazdi lenni? Milyen jelzésekkel kommunikálnak a kutyák egymással és az emberekkel? Nekem hogyan kell kommunikálnom vele, hogy megértse a monológjaimat? Hogyan tudunk nyugodtan egymás mellett élni? A tanfolyam alatt a kutyák szabadon vannak bekerített területen, így azt sajátíthatják el a gazdik,hogyan hassanak póráz nélkül is kedvencükre. Nagyon szeretjük azt a bizonyos "aahaaa" érzést, és feltett célunk ebből jó sokat átadni a gazdiknak.Jó-jó, de a kutyát nem tanítjuk?! Dehogynem! A kutyáknak főként az lesz a feladatuk, hogy elsajátítsák a konfliktuskerülő magatartást fajtársaikkal szemben, helyesen tudjanak játszani/viselkedni egymással, valamint hogy a gazdag ingerek ellenére is végre kell hajtaniuk gazdájuk utasításait, tehát közömbösséget fejlesztünk.

Képzés időtartama : 6+1 alkalom. (1 alkalom elméleti felkészítés, kutya nélküli foglalkozás)


3. Középhaladó tanfolyam

Feltétele: Kutyákkal/emberekkel megfelelően szocializált - nem agresszív- az eb , 7 hónapos kor betöltése
Indul: 2021 március


A tanfolyamra azok az alapfokot végzett kutyusok jöhetnek, akik már értik az alapvető vezényszavakat, azonban sokszor még dekoncentráltak, vagy a gazdi úgy gondolja, hogy szeretne nagyobb kontrollt szerezni az Eb felett. Fő témánk, hogy a kutyák akkor is legyenek képesek felvenni a gazdival a kapcsolatot, ha még nem futottak 2 kört a pajtásokkal, vagy éppen idegen kutya tűnik fel a színen. Összefoglalva: legyenek képesek kicsit lehiggadni, gondolkodni minden körülmény között.

Főbb témák:

 • helybenmaradás nehezített körülmények között
 • lábnál követés kevesebb jutalomfalattal
 • élelemmegtagadás minden körülmények között, 10 - 20 méterről is
 • önkontroll feladatok
 • városi kutyázás (utolsó 2 óra városban van megtartva)

A tanfolyam fő célja, hogy ne terheljük addig a gazdit és kutyát új, összetett feladatokkal - Haladó tanfolyam gyakorlatai - amíg a kutya figyelme és önkontrollja nincs a megfelelő szinten. Az órák kiemelten foglalkoznak a mindennapi problémákkal, a gazdik kérései szerint pedig extra témákkal, vagy éppen nagyobb hangsúllyal kezelünk egyes gyakorlatokat. Pl.: kapuszabály magabiztos kiépítése, vagy behívás extra gyakorlása. 


Képzés időtartama : 7 gyakorlati alkalom (5 óra a pályán, 2 városban)


4. Haladó tanfolyam

Feltétele: Kutyákkal/emberekkel megfelelően szocializált - nem agresszív- az eb , 10 hónapos kor betöltése.
Indul: 2021. március

Itt már nem csak ülni és feküdni tanulunk kérem szépen. :)

A tanfolyam fő célja, hogy TUDATOS gazdák kerüljenek ki a képzésből, akik nem csak bekerített területen tudják kontrollálni négylábúinkat, hanem magasabb ingerek közepette is. Középpontban a magasabb fokú kézbentarthatóság, a behívás, a helyes büntetés elsajátítása, valamint a szellemi fárasztás mikéntjének elsajátítása áll.

Az alaptanfolyamon megtanítunk alap vezényszavakat, ezeket a haladó csoportban már elvárási szintre emelünk, de ehhez persze hozzá kell szoktatni a kutyát, és lépésenként haladni. Cél, hogy ne csak jutalomfalatért dolgozzon a kutyánk, hanem mert szuper kapcsolata van a gazdájával, aki tisztán kommunikál vele.

Előtérbe kerül a klikkeres tanítás, amivel igen hatékonyan, és gyorsan lehet megtanítani bármit az ebnek, ráadásul szuper szellemi fárasztás, ami elengedhetetlen. A tanfolyam további célja a helyes életmód kialakítása a kutya személyiségéhez, energiaszintjéhez mérten, így megtanítjuk : hogyan-mivel kell foglalkoznom ahhoz a kutyámmal, hogy kiegyensúlyozott legyen, és milyen reális elvárásokat tudok vele szemben támasztani, milyen sportok illenek hozzánk stb.

Főbb gyakorlatok:

 • bójához küldés
 • ültetés; fektetés távolról
 • testtudatosság építése
 • helybenmaradás 20-30 méterről
 • apport (apportfával szabályos apport kivitelezése)


Képzés időtartama : 7 gyakorlati alkalomból áll 


5. PRO tanfolyam

Feltétele: Kutyákkal/emberekkel megfelelően szocializált - nem agresszív- az eb , 10 hónapos kor betöltése.
Indul: 2021.március

Obedience sporttal kezdünk el aktívan foglalkozni, konkrétan a kezdő osztály feladatait alapozzuk 8 gyakorlati alkalmon. A cél, hogy olyan stabil alaptudást szerezzenek a párosok, amiket majd később az Obedience szakkör keretében tudunk továbbfejleszteni.

Főbb gyakorlatok:

 • szabályos apport
 • ültetés; fektetés távolról
 • szabályos lábnálkövetés
 • csoportos közömbösítés
 • menet közben fektetés
 • helybenmaradás 20-30 méterről csoportban
 • box (előreküldés)
 • behívás (alapállásba érkezés ; "hozzám" vezényszó bevezetése)

Képzés időtartama : 8 gyakorlati alkalomból áll 

6. Behívó tréning

Feltétele: Kutyákkal/emberekkel megfelelően szocializált-nem agresszív- kutya, min. 7 hónapos kor
Indul: 2021. nyár

5 alkalmas Behívó tréning célja a kutya behívhatóságának javítása szabadtéren is. A tréningek során 15 méteres hosszúpórázzal dolgozunk, és ezzel alakítjuk ki a behívás alappilléreit, szabályait. (A 15 méteres póráz a tanfolyami díjban benne van.)
Az órák életszerű helyszíneken vannak, csupán az 1. óra van a körlkerített pályán, ahol a főbb elméleti részeket vesszük át. A helyszínek rugalmasak, ha a csoportnak konkrét kérése van, hogy hol szeretne gyakorolni, akkor oda megyünk, hiszen az a cél, hogy a valódi, gyakorlatias tudást kapjon mindenki, amit tud használni a mindennapokban.

Az 5 alkalom folyamatosan nehezedik, mivel először kevésbé izgalmas környezetben gyakorlunk, majd egyre nehezebb terepekre megyünk, ahol sok-sok zavaró tényezőt is bevetünk, amivel egyre nehezebbé tesszük a kutya dolgát, viszont a végén így tudunk kifejleszteni egy stabil behívást. :)

Az oktatás maximum 7 páros/csoport zajlik és csakis jól szocializált kutyákkal.

Órák helyszínei:

 • TóParty Kutyasuli területe
 • Gárdony - felső utcák
 • Sukoró szabadstrand
 • Velence korzó
 • Egyéb: kívánság alapján


Képzés időtartama : 5 gyakorlati alkalom7. Városi tréning

Feltétele: Kutyákkal/emberekkel megfelelően szocializált - nem agresszív- kutya, min. 7 hónapos kor
Indul: 2021. tavasz/nyár

Sokszor látjuk, hogy a városi élet nagy kihívások elé állítja a gazdikat. Húzza a pórázt, ugatja az idegeneket, odarohangál a kerítésekhez, vagy éppen csak nyughatatlanul vár a zebránál a kutyánk. A városi tréning célja, hogy kézbentarthatóak legyenek az ebek a zajos, nyüzsgő helyeken. A leglényegesebb pont: figyelemépítés. Ebben a képzési formában is kis csoportban sétálunk, viszont ami lényeges különbség a többi csoportos órával ellentétben: vegyes méretű kutyákkal dolgozunk. Ez azért kiemelten fontos számunkra, mert az utcán sem tudjuk kikerülni kistetsű ebünkkel a "nagykutyákkal" való találkozást és fordítva sem. A csoport vegyes összetétele elősegíti, hogy kutyánk még több szituációban kontrollálható legyen.

(FONTOS: ebben a képzési formában nincsenek szabadon a kutyák, pórázas sétákra megyünk együtt , kis csoportban a városi forgatagban, közlekedési csomópontokat, kutyabarát helyeket látogatunk meg.)

Képzés időtartama : 7 gyakorlati alkalom.
8. MenőManó képzés - kutyázásról gyerekeknek

Feltétele: Minimum 4 hónapos, Kutyákkal/emberekkel megfelelően szocializált - nem agresszív- az eb , 6-10 év közötti gyermek
Indul: 2021. nyár

Nagyon szeretjük, amikor gyerekek jönnek a tanfolyamokra, hogy együtt tanuljanak négylábú barátaikkal, hiszen nagyon fontos, hogy megfelelően kezeljék állataikat, megértsék egymás jelzéseit.
Pont ezért szeretnénk indítani egy teljesen új tanfolyamot, ami a:

Főbb témái:

- mikor mit mond nekem a kutyám?
- mikor játsszak vele, és mikor hagyjam nyugton?
- hogyan tanítsak neki trükköket?
- hogyan sétáljunk együtt?
A témákon játékos feladatokkal megyünk végig, hogy minden gyermek számára befogadható ismeretet adjunk át.

Képzés időtartama : 5 gyakorlati alkalomból áll és ajándékba jár hozzá egy derékpántos jutalomfalat tartó is. :)


9. Önbizalomnövelő Minitanfolyam

Feltétele: Minimum 6 hónapos kor, Kutyákkal/emberekkel megfelelően szocializált - nem agresszív- az eb 
Indul: 2021.04.hó

 • Megijed a kutyád zajoktól, emberektől, furcsa tárgyaktól?
 • Hirtelen lefagy, amikor valami váratlan történik?
 • Bizonytalanul és bizalmatlanul közelít mindenkihez?
 • Nem tudod, mit tegyél vele, amikor bestresszel?

A kutyák több ok miatt reagálhatnak rosszul a megszokottól eltérő dolgokra:

 • Lehet idegrendszeri rendellenesség
 • Tanult viselkedés
 • Megfelelő szocializáció hiánya stb.

Bármi is az ok, gazdaként kötelességed megérteni, hogy mit-miért csinál és hogyan tudsz neki segíteni ilyen helyzetekben. A Mini tanfolyamon továbbá olyan gyakorlatokkal, játékokkal igyekszünk a kutya magabiztosságát növelni, ami HOSSZÚTÁVON segít neki a tehetetlenségből kilépni, hogy más választása is legyen a számára nehéz szituációkban, mint a lefagyás.

Nagyon fontos!!
A magabiztosság építése és a helyes viselkedés kialakítása nem fog a 3 órás tanfolyam után villámcsapásként megoldódni‼️‼️ Ezen türelemmel és tudatosan kell dolgozni akár éveket is.

Viszont‼️ A Mini tanfolyamon megkaptok minden szükséges háttértudást és gyakorlati tippeket ahhoz, hogy tudatosan és türelemmel tudjátok legyőzni ezeket az akadàlyokat a közös életetek során.

Képzés időtartama : 3 gyakorlati alkalomból áll


 10. Retriever tanfolyam

Feltétele: Minimum 6 hónapos kor, Kutyákkal/emberekkel megfelelően szocializált - nem agresszív- az eb
Indul: 2021.02.hó

  Mindenki imádja őket, hiszen a legjobb családi kutyák:

  • bírják a gyerekeket és a folyamatos nyüzsgést
  • kedvesek mindenkivel, szeretik az embereket, így persze a vendégek kedvence
  • jól kijönnek más állatokkal és még gyönyörűek is
  • mindig vidámak és kedvesek 

  A listát nagyon sokáig lehetne még írni, DE!

  Amiről nem beszélnek Neked, amikor retriever-t készülsz venni:

  • húzzák a pórázt megállíthatatlanul
  • az, hogy imádnak mindenkit, az azt is jelenti, hogy mindenkinek a nyakába akarnak ugrani akár az utcán is
  • tornádó módjára játszanak mindenkivel, amit nem minden kutya szeret
  • nehéz a behívásuk pont a szertelenségük miatt: könnyen leragadnak 1-1 szag, labda, vagy kutyapajti mellett
  • imádnak enni, többnyire a földről is...

  Ezt a listát is sokáig tudnánk még írni. 

  Pont a fentiek miatt álmodtunk meg nekik egy egyedi tanfolyamot , ahol a fenti és általatok hozott problémákra fókuszálunk.

  Ugyanúgy alapvető kézbentarthatóságot és feladatokat fognak tanulni, mint a többi alapfokosunk, csak kb. 5x annyi önkontroll gyakorlattal és kicsit más tanítási stílussal fognak találkozni, mint egy vegyes fajtájú csoportban.

  Főbb témák:

  • laza pórázas séta
  • behívás
  • alapvető feladatok: ül, fekszik, helybenmaradás csoportban is
  • figyelemépítés
  • klikkeres tanítás

  Képzés időtartama : 7 gyakorlati alkalomból áll 

  Figyelem!

  Helyeket foglalni csak írásos jelzés után tudunk, mert így tudjuk biztosítani, hogy nyomonkövethetőek legyenek a jelentkezések.

  Jelentkezéshez/bővebb információ kéréséhez írj nekünk a lenti gombra kattintva.

  2. Egyéni órák

  Mikor javasoljuk az külön foglalkozásokat?

  • ha a gazdi nem tud heti rendszerességgel tanfolyamra járni,
  • ha olyan problémájuk van, amit a kutya nem produkál idegen helyen, idegen környezetben,
  • ha nem illeszthető be fajtársai közé, szocializációs problémái vannak.

  Az egyéni óra előnye, hogy kiemelten lehet egyes problémákkal foglalkozni, amire csoportban nem lenne lehetőség, hátránya viszont, hogy nem a fajtársai között van, így a szociális igényei nem elégülnek ki.

  Időpontja: egyéni megbeszélés alapján rugalmasan

  Ára: 5000 FT/alkalom