Dummy (kereső) tanfolyam

Személyes részvétel esetén a részvételi feltételek: középhaladó tanfolyam elvégzéseminimum 7 hónapos kor, Kutyákkal/emberekkel megfelelően szocializált - nem agresszív- az eb

Gárdonyban indul: 2024.02.17. 11:00

A dummy egy apport tárgy, mely speciális anyagból készül. A dummy úszik a vízen, nem süllyed el, vagy ázik át. Van rajta egy kis fül, amivel könnyű viszonylag messzire dobni. 

Mi konkrétan a tölthető/snack dummy verzióját használjuk, mivel ételen keresztül vezetjük rá a kutyát a keresés és szimatmunka lényegére. A képzés után fokozatosan át lehet állni standard, vagy egyéb dummy-k keresésére is.

Mit tanulunk a tanfolyam alatt?

Fontos kiemelni, hogy NEM a hivatalos dummy tréninget oktatjuk, amit pl. retriever munkaként is emlegetnek. A tanfolyam célja a családi kutyás élet felpörgetése izgalmas, közös programon keresztül, ami minden kutya számára emészthető és játékos módon vezeti be a keresés csodálatos világát.

Feladatok:

  • Motivációs és fogás alapozása
  • Keresd vezényszó kondicionálása
  • Behozás (haladóbb kutyák esetén szabályos kézbe adás alapozás)
  • Dummy keresése terepen (végcél a 20-30 méteres terepen való kutatás)
  • Dummy keresés szagfedésben

Kiknek ajánljuk?

Mindenkinek, akinek a kutyája szeret szimatolni, keresgélni. Különösen ajánlott azoknak a kutyáknak, akik kedvelik az apport munkát, de akkor sem kell elkeseredni, ha eddig nem tudtad rávenni a négylábúd, hogy hozza oda a játékait, hiszen ebben is tudunk segíteni.

Ez a sport remek életmód program és ösztönlevezetés is egyben.

A dummy munkát online és személyes formában is oktatjuk. Személyes részvétel esetén 6 alkalommal találkozunk a sulin és a csoportban maximum 5 résztvevő lehet, így biztosított a megfelelő figyelem.

Miről szól a haladó dummy kereső tanfolyam?

Itt már ismeretlen és igen ingerdús, "szagos" területre visszük ki a kereséseket, például szántókra, erdőkbe, tópartra.

Mindemellett a kutyáknak magasban - fára rejtett - elhelyezett dummy-kat is apportozni kell, valamint a többi szagot kizárni. A képzés menetében fontos szerepet kap itt a 20-25 méteres, 2-3 töréses keresés is.


Online oktatásról bővebben

A dummy alapozót emellett online formában is el lehet sajátítani, fel lehet építeni, amiről lentebb olvashatsz:

Online, de hogyan?

A tanfolyam egy zárt Facebook csoportban fog zajlani, ahova minden héten kerül fel több lecke. A csoport a tanfolyam alatt és után is elérhető lesz, nem kell fix időpontban a gép előtt ülnie senkinek, akkor foglalkozik az éppen aktuális feladattal, amikor neki belefér az idejébe.

Mikor?

A csoport mindig az előre jelzett napon nyílik meg és 15 héten keresztül lesz nyitva, ebből 7 hétig aktív leckékkel, utána gyakorlásokkal, közös challenge-kel.