Középhaladó tanfolyam

Feltétele: Kutyákkal/emberekkel megfelelően szocializált - nem agresszív- az eb , 7 hónapos kor betöltése, nálunk/hasonló szemlelétű iskolán elvégzett kölyök/alapfokú tanfolyam

Gárdonyban indul kistestű: 2024.04.14. 17:00
Gárdonyban indul nagytestű: 2024.04.14. 17:00

A tanfolyamra azok az alapfokot végzett kutyusok jöhetnek, akik már értik az alapvető vezényszavakat, azonban sokszor még dekoncentráltak, vagy a gazdi úgy gondolja, hogy szeretne nagyobb kontrollt szerezni az Eb felett. Fő témánk, hogy a kutyák akkor is legyenek képesek felvenni a Kétlábújukkal a kapcsolatot, ha még nem futottak 2 kört a pajtásokkal, vagy éppen idegen kutya tűnik fel a színen.

Összefoglalva: legyenek képesek kicsit lehiggadni, gondolkodni ingerdúsabb körülmények között is.

A tanfolyam fő célja, hogy ne terheljük addig a gazdit és kutyát új, összetett feladatokkal - Haladó tanfolyam gyakorlatai - amíg a kutya figyelme és önkontrollja nincs a megfelelő szinten. Az órák kiemelten foglalkoznak a mindennapi problémákkal, a gazdik kérései szerint pedig extra témákkal, vagy éppen nagyobb hangsúllyal kezelünk egyes gyakorlatokat. A mindennapi élet gondtalanabbá tétélének jegyében a tanfolyam utolsó 2 foglalkozásán városi sétára megyünk, hogy valóban életszerű körülmények között gyakoroljuk a tanultakat.

Főbb gyakorlatok:

  • helyben maradás nehezített körülmények között
  • lábnál követés kevesebb jutalomfalattal
  • távolságkontroll alapozása
  • élelemmegtagadás minden körülmények között, 10 - 20 méterről is
  • önkontroll feladatok
  • figyelemépítés nehéz helyzetekben (pl.: ha simogatja egy ember, ne ugorjon fel, maradjon a gazda mellett)
  • városi kutyázás (utolsó 2 óra városban van megtartva)

Képzés időtartama : 7 gyakorlati alkalom (5 óra a pályán, 2 városban)