Klubok és sportok

Futi Extra 
(csoportos szintentartás)


Egyéni engedelmes képzés

Obedience (csoportos)

Hoopers
(csoportos)


Milyenek a klub- és sportfoglalkozások?

Klubfoglalkozásoknak hívjuk azokat a heti rendszerességű, de nem tanfolyami rendszerű oktatásokat, ahol a kutyások hétről-hétre minőségi időt tölthetnek a kutyájukkal csoportokban. 

A feladatok között elengedjük a kutyákat, így hasonlóan a tanfolyamainkhoz, itt is bandázhatnak és tanulhatnak egyszerre. A Kluboknak mindig más a témája, de ha a gazdik közül bárki hoz egy problémát, vagy feladatot, amivel foglalkozni szeretne, akkor arra is van mód. 

A lényeg a jókedvű kutyázás és az összetartó kutyás közösség kiépítése. 

Kik jöhetnek?

A foglalkozásokra olyan kutya-gazdi párosokat várunk, akik már végeztek el csoportos képzéseket, a kutyájuk alapvetően kézbentartható, jól kezelhető, valamint jól szocializált és szeretnének továbbra is együtt tanulni, fejlődni. Mint minden képzésünkben, itt is pozitív megerősítéssel, jutalomfalattal, vagy játékkal dolgozunk. 
Mivel különböző képzettségi szint szükséges a foglalkozásokhoz, ezért a részvételi feltételeket lentebb részletezzük. Foglalkozások


1 .Futi Extra - szintentartó Klub 
Részvétel feltétele: Kamasz/ Középhaladó tanfolyamot végzett kutyusok és gazdáik jöhetnek.


A FutiExtra a régi felügyelt futi "nagytesója". 

Itt is a hangsúly a szocializáción és bandázáson van, ahogyan régen is, viszont szeretnénk, ha a gazdik sem dőlnének hátra a padokon, hanem a bandázás közben pár feladat erejéig újra "kutyás módba" kapcsolódnának. 

Az új futira azért volt szerintünk szükség, mert sokszor tapasztaljuk, hogy 1-1 tanfolyam elvégzése után a kutya-gazdi párosok kapcsolata romlik, mert már nem töltenek annyi minőségi időt együtt, nem kalandoznak, vagy tanulnak együtt. Szeretnénk, ha hetente egyszer 60 percre a gazdi figyelme csak a kutyáé lenne, akivel továbbra is tudatosan foglalkozik. A Futi Extra azért nem olyan intenzív tanulás, mint ahogyan egy tanfolyamban megszokhattátok, inkább szintentartó jellege van. alapvető feladatokat ismétlünk, házi versenyeket szervezünk a nagy futkározások között pár perc erejéig.


2. Egyéni engedelmes foglalkozás
Részvétel feltétele: Obedience sportalapozó tanfolyamot végzett kutyusok és gazdáik jöhetnek. 

Mint a neve is sugallja, alapvetően az engedelmes sportok után érdeklődőket várjuk ide, de az is megtalálja benne a szépséget, aki nem sportolni szeretne, csupán szereti az engedelmességi ágazatot. A tanulás során szintén pozitív megerősítést használunk, de nagyon nagy hangsúly van azon, hogyan tudunk a kutyánk számára tényleg egy jókedvű edzést összerakni, ahol EGYÜTT dolgozunk és az egész egy jó buli mindkét fél számára.Legyen a hét fénypontja egy kis engedelmesezés. :) 

* Időtartama: 30 perc

* Időpontja: hétköznap délutánonként, amit egy zárt csoportban egyeztetünk le


3. Obedience; Obedience klubok

Részvétel feltétele: Obedience alapozó tanfolyamot végzett kutyusok és gazdáik jöhetnek.

Az Obedience alapozó tanfolyamot végzett gazdák számára egy kedvezményes bérletrendszert dolgoztunk ki. (Bővebben az alapozó tanfolyamról itt olvashatsz.)

A bérletrendszer lényege, hogy a sportalapozó elvégzése után tudtok csatlakozni a suli obi közösségéhez, ahol 8 hetes bérletekkel, 32 edzésen tudtok részt venni a szokásos 30.000.- Ft-os áron. Az edzések hétköznap este és hétvégén vannak. A 8 hetes bérlet érvényessége alatt korlátlanul látogathatóak ezek az edzések.


4. Hoopers klub

Részvétel feltétele: Hoopers alapozó tanfolyamot végzett kutyusok és gazdáik jöhetnek. 

A Hoopers egy olyan sport, ami most kezdi megvetni a lábait Magyarországon. Különlegessége, hogy az agilityhez hasonlóan itt is távolról kell irányítani mozgásos feladatokban a kutyát, azonban mivel nincsenek benne ugrások, vagy éles fordulatok, ezért minden korú, nemű, nagyságú kutyának megfelelő.

Másik nagy előnye, hogy olyan Gazdik is tudják ezt közösen űzni a kutyájukkal, akik a saját mozgásukban korlátozottak valami miatt, ezért a kevesebb futás számukra is elérhetővé teszi a közös sportolás élményét.

A tematika igen egyszerű: egy előre meghatározott pályán kell minél gyorsabban végigmennie a kutyának úgy, hogy Hoop-ok alatt áthalad, majd hordókat, vagy éppen kaput kerül meg. A pálya része a kúszó is, ami inkább csak nevében hasonlít a megszokott kúszóra, ugyanis 80 cm-es átmérőjével nem kell benne kúszni. sőt még a legnagyobb kutyák is át tudnak rajta sétálni.

Minden foglalkozás heti rendszerességű, előre meghatározott időpontban van. Alkalmankénti áron lehet, nem tanfolyami jellegű. Az árakról bővebben itt tudtok olvasni: kattints ide