Tanfolyamon kívüli foglalkozások

Futi Extra 


KLUB


Egyéni engedelmes képzés

Hoopers


Milyenek a klub- és sportfoglalkozások?

Klubfoglalkozásoknak hívjuk azokat a heti rendszerességű, de nem tanfolyami rendszerű oktatásokat, ahol a kutyások hétről-hétre minőségi időt tölthetnek a kutyájukkal csoportokban. 

A feladatok között elengedjük a kutyákat, így hasonlóan a tanfolyamainkhoz, itt is bandázhatnak és tanulhatnak egyszerre. A Kluboknak mindig más a témája, de ha a gazdik közül bárki hoz egy problémát, vagy feladatot, amivel foglalkozni szeretne, akkor arra is van mód. 

A lényeg a jókedvű kutyázás és az összetartó kutyás közösség kiépítése. 

Kik jöhetnek?

A foglalkozásokra olyan kutya-gazdi párosokat várunk, akik már végeztek el csoportos képzéseket, a kutyájuk alapvetően kézbentartható, jól kezelhető, valamint jól szocializált és szeretnének továbbra is együtt tanulni, fejlődni. Mint minden képzésünkben, itt is pozitív megerősítéssel, jutalomfalattal, vagy játékkal dolgozunk. 
Mivel különböző képzettségi szint szükséges a foglalkozásokhoz, ezért a részvételi feltételeket lentebb részletezzük. Foglalkozások témái


1 .Futi Extra - szintentartó Klub 

Részvétel feltétele: Középhaladó tanfolyamot végzett kutyusok és gazdáik jöhetnek.

A FutiExtra a régi felügyelt futi nagytesója. Itt is a hangsúly a szocializáción és bandázáson van, ahogyan régen is, viszont szeretnénk, ha a gazdik sem dőlnének hátra a padokon, hanem a bandázás közben pár feladat erejéig újra "kutyás módba" kapcsolódnának. 
Az új futira azért volt szerintünk szükség, mert sokszor tapasztaljuk, hogy 1-1 tanfolyam elvégzése után a kutya-gazdi párosok kapcsolata romlik, mert már nem töltenek annyi minőségi időt együtt, nem kalandoznak, vagy tanulnak együtt. Szeretnénk, ha hetente egyszer 60 percre a gazdi figyelme csak a kutyáé lenne, akivel továbbra is tudatosan foglalkozik. A Futi Extra azért nem olyan intenzív tanulás, mint ahogyan egy tanfolyamban megszokhattátok, inkább
szinten tartó jellege van. alapvető feladatokat ismétlünk, házi versenyeket szervezünk a nagy futkározások között pár perc erejéig.

2. Ügyességi Klub 

Részvétel feltétele: Haladó tanfolyamot végzett kutyusok és gazdáik jöhetnek. 

No itt már ugyanolyan intenzitással és annyit tanulunk, mint egy rendes tanfolyamban. A cél nem a szinten tartás, hanem sokkal inkább a fejlődés, saját határaink leküzdése.
Az ügyességi klubban, mint a neve is elárulja, leginkább ügyességi feladatok vannak, távolról irányítások, trükkök, vagy éppen egyensúly- és testtudatosság fejlesztése. Klikkerrel tanulunk, sokat "formálunk", igazán megdolgoztatjuk a gazdik és kutyáik figyelmét. 
A sok tanulás mellett persze itt is van lazítás és bandázás a feladatok között, amikor elengedjük az ebeket egy nagy játékra.


3. Egyéni engedelmes/obedience foglalkozás

Részvétel feltétele: Haladó tanfolyamot végzett kutyusok és gazdáik jöhetnek. 

Mint a neve is sugallja, alapvetően az Obedience sport után érdeklődőket várjuk ide, de az is megtalálja benne a szépséget, aki nem sportolni szeretne, csupán szereti az engedelmességi ágazatot. A tanulás során szintén pozitív megerősítést használunk, de nagyon nagy hangsúly van azon, hogyan tudunk a kutyánk számára tényleg egy jókedvű edzést összerakni, ahol EGYÜTT dolgozunk és az egész egy jó buli mindkét fél számára.
Legyen a hét fénypontja egy kis engedelmesezés. :)


4. Egyéni Hoopers foglalkozás

Részvétel feltétele: Hoopers haladó tanfolyamot végzett kutyusok és gazdáik jöhetnek. 

A Hoopers egy olyan sport, ami most kezdi megvetni a lábait Magyarországon. Különlegessége, hogy az agilityhez hasonlóan itt is távolról kell irányítani mozgásos feladatokban a kutyát, azonban mivel nincsenek benne ugrások, vagy éles fordulatok, ezért minden korú, nemű, nagyságú kutyának megfelelő.

Másik nagy előnye, hogy olyan Gazdik is tudják ezt közösen űzni a kutyájukkal, akik a saját mozgásukban korlátozottak valami miatt, ezért a kevesebb futás számukra is elérhetővé teszi a közös sportolás élményét.

A tematika igen egyszerű: egy előre meghatározott pályán kell minél gyorsabban végigmennie a kutyának úgy, hogy Hoop-ok alatt áthalad, majd hordókat, vagy éppen kaput kerül meg. A pálya része a kúszó is, ami inkább csak nevében hasonlít a megszokott kúszóra, ugyanis 80 cm-es átmérőjével nem kell benne kúszni. sőt még a legnagyobb kutyák is át tudnak rajta sétálni.


Minden foglalkozás heti rendszerességű, előre meghatározott időpontban van. Bérletrendszerben látogathatóak, az árakról bővebben itt tudtok olvasni: kattints ide